Info

Over Pleinvrees ADE

Waar en wanneer?

Pleinvrees ADE is dit jaar weer terug op 19, 20 en 21 oktober. In de voor ons vertrouwde en karakteristieke WesterUnie, op het terrein van de Westergasfabriek, zullen we je met drie avonden een onvergetelijke ADE bezorgen.

Openingstijden

Tijdens onze drie edities op ADE openen we iedere avond onze deuren om 22:00 uur om samen met jullie door te gaan tot 07:00 uur 's ochtends. 

Leeftijd

18+. Neem dus altijd een geldig legitimatiebewijs mee om te bewijzen dat je naar binnen mag, anders ben je nog lang niet jarig. 

Locatie

Pleinvrees ADE zal plaatsvinden in de voor ons vertrouwde en karakteristieke Westerunie + Transfromatorhuis. Beide zijn onderdeel van de vormalige Westergasfabriek in Amsterdam West. Op deze rauwe industriële locatie zullen we er elke nacht, met drie verschillende stages, voor zorgen dat jij de nodige calorieën eraf kan dansen. 

Adres: Klönneplein 4-6, 1014 DD Amsterdam

Kluisjes

Geen zin om met je jas aan te dansen? Natuur niet! Geen probleem, deze kun je onbeperkt in en uit je kluis halen. Bij de entree kun je een kluisje huren om al je spulletjes in op te bergen. Zelfs een kind kan de was doen. 

Persvragen?

Persaanvragen kunnen gestuurd worden naar pers@pleinvrees.net. Graag in de mail beschrijven voor welk medium de aanvraag is en op welke manier er aandacht wordt besteed aan het evenement.

Contactgegevens

Pleinvrees Events BV.

Cruquiusweg 146

1019 AK Amsterdam

info@pleinvrees.net

Organisatie

Het allerleukste aan Pleinvrees zijn uiteraard de mensen die er werken ;) Tijdens Koninginnedag ontstaan als feestje voor 23 vrienden vanuit een oliebollenkraam en daarna behoorlijk uit de klauwen gelopen. Maar wat zijn we door de jaren heen gewoon gebleven. Pleinvrees is nog steeds een feest door en voor vrienden. Dit toegankelijke en persoonlijke karakter blijven we graag behouden. De Pleinvrees jaaragenda bestaat uit de evenementen Pleinvrees Festival, Am Strand, On Tour en ADE en iedereen is welkom!

Vervoer

UBER

Met Uber kom je waar je ook moet zijn. Download de app, vraag een rit aan en een chauffeur arriveert binnen minuten.

Ben je al een Uber pro? Check onderstaande ADE tips om jouw ervaring naar een hoger niveau te tillen:

Klaar voor de start? Go!

Controleer of je Uber app up-to-date is, je nog steeds ingelogd bent en een valide betaal methode aan je account gekoppeld is voor je met je reis begint.

24/7

Nu hoef je nooit meer weg voor de toegift. Vraag 24/7 een rit aan.

Know before you go

Kosten verschillen aan de hand van de vraag naar ritten. Check daarom eerst je 'prijs gemiddelde'.

Vind je chauffeur

Je kan de handige, anonieme 'Contact' functie gebruiken om extra info over je afhaallocatie door te geven aan je chauffeur.

Bevestig je chauffeur

Zorg dat je in de juiste Uber stapt door eerst het autotype en kentekenplaat via de app te controleren.

Voeg tussenstops toe aan je rit

Moet je onderweg vrienden oppikken? Tik op '+' in de app om makkelijk extra stops toe te voegen.

Deel de kosten

Tik tijdens de rit op 'Split Fare', onderaan je scherm om de kosten gelijkmatig te verdelen tussen vrienden.

Verstuur je status

Verstuur je rit status en laat je vrienden weten wanneer je aan komt of wanneer je thuis komt.

 

Volunteers

Wil jij deel uitmaken van de pleinvrees crew door ons te ondersteunen bij de entree? Leer nieuwe mensen kennen, doe werkervaring op in de evenementen branche en verdien gratis toegang tot onze feestjes, klinkt best leuk toch?! Kijk op de website van Revolution om de beschikbare shifts te zien of stuur een mailtje voor meer info. 

Website: https://bit.ly/2UGgNsZ

Email: volunteers@revolutionfoundation.nl

Tickets

Waar te koop?

De kaartverkoop voor Pleinvrees ADE is gestart. Koop je tickets hier! Wij raden iedereen aan om louter de tickets via onze website te kopen. Helemaal uitverkocht? In dit geval biedt Ticketswap de mogelijkheid om veilig een ticket te kopen. Met de 100% safe regeling van Ticketswap hebben wij eventuele oplichters geweerd voor jullie

Ticket printen?

Niet doen, nergens voor nodig! Met de technologie van tegenwoordig kunnen wij je ticket gewoon vanaf je Smartphone scannen. Zorg er wel voor dat je helderheid op de hoogste stand staat en pak tijdig je mobiel in de rij om zo snel mogelijk te kunnen feesten. Beter voor het milieu, want we bespraren op papier en inkt.

Ticket kwijt?

Weet je niet meer waar je ze voor het laatst hebt gezien of heb je al een paar keer gekeken en hebt het nu toch opgegeven? Niet getreurd! Neem contact op met info@pleinvrees.net

Niet ontvangen?

Heb je geen bevestigingsmail of ticket ontvangen? Neem dan contact op met info@pleinvrees.net

Denk aan het milieu

Bomen zijn goeie vrienden van ons, ze geven zuurstof en vertellen welk seizoen het is. Wij zien dan ook het liefst dat iedereen zijn ticket gewoon download op zijn of haar Smartphone. Zo besparen wij gezamenlijk heel wat printjes!

Celebrate Safe

Wat is Celebrate Safe?

Met elkaar feesten en dansen moedigen wij alleen maar aan! Maar wat wij net zo belangrijk vinden is dat iedereen heelhuids thuiskomt. Feesten kan namelijk best wat risico’s met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan uitdroging van alcohol, de risico’s van harddrugs en het oplopen van gehoorbeschadiging. Wij vinden het belangrijk dat iedereen veilig feest en daarom werken wij samen met Celebrate Safe. Celebrate Safe is een platform wat professionele voorlichting en hulpverlening biedt. Zo dragen we bij aan een veiliger en gezonder uitgaansleven!

Alcohol en Drugs

Alcohol en drugsgebruik is nooit zonder risico’s! Denk aan je lichaam en probeer maat te houden. Vergeet ook niet dat harddrugs nog steeds illegaal zijn! Het lijkt misschien in onze tolerante maatschappij dat drugs geaccepteerd is, maar wettelijk is dit niet toegestaan. Kies je er toch voor om drugs te gebruiken? Laat deze dan testen voordat je ze gebruikt. Hiernaast is het erg belangrijk dat je goed op elkaar let en elkaar natuurlijk nooit in de steek laat. Als je je niet lekker voelt na drugsgebruik, ga dan meteen naar de EHBO of vraag om hulp. De EHBO heeft beroepsgeheim en zullen nooit aangifte doen bij de politie. Wil je meer informatie hierover of meer weten over de gezondheidsrisico’s, ga dan naar www.drugsenuitgaan.nl.

Maatregelen

Drugs zijn wettelijk niet toegestaan, en dus ook niet op Pleinvrees ADE. Bij de ingang wordt iedere bezoeker gecontroleerd en dus ook gefouilleerd op het bezit van softdrugs en harddrugs. Mocht je iets op zak hebben, dan kun je een boete of zelfs een celstraf krijgen.

Meer informatie

I love my ears

Please take care of your ears! With music above 87 dB it is smart to use earplugs with a special music filter. With these earplugs you can still hear the music perfectly, conversations remain intelligible and most important of all, you prevent hearing damage and the annoying ringing after the event. In addition the Alpine PartyPlug earplugs are super comfortable. During Pleinvrees am Strand Alpine PartyPlug earplugs will be available at all the cash desks. The PartyPlug earplugs are reusable, so you can protect your ears not only at Pleinvrees am Strand but on other festivals as well. Love your ears!

Overige vragen

Staat je vraag hier niet bij? Dan is dat vast een hele bijzondere! Stel deze dan maar stiekem over de mail. Dit kan naar info@pleinvrees.net

Onze huisregels

Gewoon doen zoals je bij je moeder thuis doet, dus hierbij de huisregels.

Algemene voorwaarden

Lees hier de algemene voorwaarden.

Privacy statement

Lees hier de Privacy Statement.

En uiteraard is Pleinvrees ADE geen privacy gelegenheid.